Kleurrijk Goes 2015

Dit jaar hebben bezoekers/ liefhebbers van Kleurrijk Goes weer met veel plezier en nieuwsgierigheid het evenement bijgewoond. Inmiddels is Kleurrijk Goes gegroeid tot het grootste multiculturele ontmoetingsevenement. Bewoners van Goes samen met bezoekers uit andere delen van Zeeland hebben dit jaar mogen geniet van de culturele rijkdom van Goes. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen. Dat blijft voor ons een van de sterkste reden om iedere keer onvermoeid aan de slag te gaan met Kleurrijk Goes.

Dit jaar hadden wij 22 kramen op De Grote Markt met culturele etenswaren , klederdracht en andere artikelen . Het waren in totaal 14 deelnemende culturen. Afrikaans, Argentijns, Albanees, Congolees, Egyptisch, Kosovaars, Indonesisch, Marokkaans, Pools, Rwandees, Surinaams, Turks, Tunesisch en Zeeuws. In de tenten werd workshop in schilderen en kleien gehouden, door een Turkse en Poolse kunstenaressen. Daar zijn door bezoekers mooie kunstwerken gemaakt.

Historisch Bevelands Museum heeft dit jaar stukken uit de geschiedenis van de Bevelanden een zinvolle en leerzame bijdrage geleverd. Bij deze kraam konden bezoekers mooie ouden werken van de Bevelanders bewonderen en in aanraking komen met gebruiken uit deze streek van Zeeland.

Het podiumprogramma was rijk gevuld met muziekband van Marokkaans Jawad Schabia, Kaap Verdiaans Namorada , Pools volks muziek, Nederlandse liedjes door Pat. Creëerden een aangenaam en vrijheidsgevoel op de Grote Markt. CAPOEIRA met de prachtige kunst vechtdans. Modern dans van dansschool Moves. Mooie Zeeuws en internationale dans,  door Havan Naguila trok de aandacht van alle bezoekers, waardoor bij iedereen ging kriebelen om mee te gaan dansen. In het centrum van Goes was een middag met afwisselend weer , maar wel een met een onvergetelijk mooie, vriendelijke en vreedzame sfeer.

Kleurrijk Goes is het resultaat van samenwerkende vrijwilligers van Variant Goes en individuen uit onze maatschappij, die zich hard maken voor een vreedzaam , harmonieus en veilig maatschappij. Ondersteund door Gemeente Goes , en aantal bedrijven uit Goes.

Hieronder vindt u een impressie van Kleurrijk Goes 2015 :

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”KleurrijkGoes2015″]

Video’s 

 

Geplaatst in Kleurrijk Goes, Nieuws.